Ape pendapat anda?

Dipetik daripada Marhean

Pak Ngah banyak bermenung beberapa minggu ini mengumpulkan maklumat bagi melihat sejauh mana penglibatan pihak tertentu dalam membawa remaja Melayu ke satu arah yang akan melenyapkan pegangan agama Islam dengan melalaikan sepenuhnya mereka dengan hiburan dan keseronokan seperti mana pesanan Rasullullah di dalam hadis akhir zamannya.

Kalau remaja kembali kepada ajaran Islam merupakan satu malapetaka kepada UMNO dan Barisan Nasional, lalu mereka menggunakan seruan Yahudi dan Nasara memisahkan anak muda daripada Islam dengan hiburan. Pihak tertentu telah memulakan perancangan besar dengan menjadikan Siti Nurhaliza sebagai subjek utama mereka.

Mereka membelanjakan puluhan juta ringgit bagi membina imej kepada Siti Nurhaliza dengan menggunakan dan mengeksploitasi rupa paras juga supaya menjadi kegilaan dan idola setiap anak kecil supaya bercita-cita menjadi Siti Nurhaliza. Projek membina imej ini dilakukan dengan menggunakan pengaruh dan tekanan pihak tertentu kepada semua media elektronik dan media cetak dengan menetapkan kemenangan, menyiarkan dan mempromosikan Siti Nurhaliza sebagai subjek di dalam perancangan besar mereka ini. Perancangan ini telah dijalankan dengan begitu rapi.

pabila projek ini telah menampakkan hasil yang memberangsangkan, mereka telah memperluaskan lagi kaedah hiburan ini dengan memperkenalkan Akademi Fantasia, Malaysia Idol, Audition, Who Will Win, Malaysia Top Star, Blastoff dan berbagai lagi. Perancangan ini amat mendapat sambutan hangat dan sudah pasti remaja Melayu akan terus dibuai dengan berbagai bentuk hiburan hingga mereka lupa kepada tanggungjawab memelihara negara. Bagi mengaburi mata rakyat, mereka memperkenalkan PLKN. Sengaja dibesarkan PLKN tetapi PLKN sendiri tidak langsung menitik beratkan semangat kenegaraan tetapi lebih kepada pergaulan bebas dan langkah pemerhatian mengawal remaja agar dapat meneruskan kepentingan objektif mereka dan dapat membuat analisis peratusan remaja yang masih cintakan Islam.

Pencapaian sehingga tahap ini menunjukkan remaja yang lahir selepas tahun 1986 adalah menjadi sasaran utama mereka setelah disahkan ketidakmampuan mereka memahami Islam. Mereka ini perlu di berikan kebebasan berhibur sepenuhnya. Penentuan siapa yang bakal terus menerajui Malaysia telah mereka tetapkan akan terus berlegar di kalangan elit ciptaan mereka sahaja yang menguasai korporat semasa kini. Jadi tidak menghairankan syarikat-syarikat ini yang dikuasai kumpulan elit ciptaan mereka ini sanggup mengeluarkan peruntukan bagi menjamin kesinambungan penguasaan kepimpinan negara terus berada di tangan mereka untuk satu jangka masa 50 tahun dari sekarang. Perancangan yang berstatus rahsia besar ini tidak akan dapat dihidu oleh rakyat terutama remaja kerana mereka terlalai dengan keseronokan hiburan semata.

Kumpulan pemikir kebendaan dunia ini, telah meletakkan hiburan sebagai agenda utama di dalam semua majlis sambutan. Mereka telah menetapkan bentuk bayaran yang benar-benar lumayan kepada semua penghibur dan memberikan semua kemudahan. Mereka juga menetapkan beberapa subjek yang bakal dijadikan jutawan melalui hiburan di samping itu juga mereka mengaut keuntungan puluhan juta ringgit juga sebagai imbuhan.

Persoalan yang timbul di sini bagaimana menghalang kemaraan perancangan besar mereka ini? Mereka mempunyai kebendaan dan wang ringgit yang besar sebagai aset utama mereka tetapi mereka amat takut kepada golongan orang yang mencintai Islam terutama mujahid-mujahid.

Mujahid-mujahid perlu membentuk satu pasukan yang mantap dan beroperasi di dalam kumpulan kecil secara penuh kerahsiaan juga. Modus operandi yang digunakan perlu memusnahkan sasaran secara total sebelum berubah ke sasaran yang lain. Keberhasilan ini akan menimbulkan rasa ketakutan yang mendalam serta menggegarkan perancangan besar mereka.

Sasaran utama mujahid perlu ditumpukan kepada aset yang merupakan barangan yang menjadi nadi kepada keseronokan hiburan ini. Sebagai contoh, kalau dulu orang akan termuntah kalau tahu memakan ayam tak disembelih tetapi kini orang makan tanpa sebarang keraguan di mana sahaja kerana ada logo halal. Mujahid perlu merancang dan melancar gerakan bagi mendedahkan semua pusat penyembelihan yang tidak menjalankan penyembelihan secara Islam secara besar besaran bagi menimbulkan kebimbangan yang mendalam kepada semua orang Islam tentang setiap potongan ayam yang hendak dimakan. Begitu juga dengan konsert-konsert dengan pendedahan yang menakutkan ibu bapa Islam bahana kehancuran generasi yang akan datang.

Itu hanyalah contoh sahaja dan perancangan rapi hendaklah dibuat secara tertutup demi menegakkan kalimah Allah di akhir zaman ini. Perlu diingatkan Islam tetap berlemah lembut tetapi tegas. Islam tidak ganas sebaliknya musuh Islam amat ganas. Islam penuh berhemah tinggi dan berbudi pekerti mulia. Orang Islam hanya marah apabila perkara yang Allah marah. Orang Islam akan kembali digeruni kerana wibawa dan karismanya yang amat terpuji.

Advertisements

~ by Taufiq Lazyduck on September 8, 2004.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: