DEBAT AGUNG: ULAMA ISLAM vs. KETUA PADERI BESAR KRISTIAN

Assalammualaikum wrt. Wbt.

Saudara/ri yang dimuliakan,

Saya ingin mencadangkan spaya Saudara/ri turut sama mengetahui pembongkaran penyelewengan kitab Bible Kristian melalui perdebatan agung di antara Ulama Islam dan Ketua Paderi Besar Sweden yang diadakan di bandar suci kristian, Stockholm. Perdebatan tersebut bertajuk : IS THE BIBLE TRUE WORD OF GOD?

Ulama Ahmad Deedat telah berjaya mengislamkan bukan sahaja penganut Kristian malahan juga ramai paderi kristian seluruh dunia dengan kepintarannya membuktikan pemalsuan teks kitab bible.

Beliau terlah berdebat dengan ramai ketua paderi dunia, di antaranya ketua paderi USA, Kanada dan Sweden dan sehingga ke hari ini telah ramai orang kristian yang meragui kesahihan isi kandungan Bible setelah mendengar hujahnya yang jelas, jitu dan realistik.

Sehingga ke hari ini penjelasan beliau tidak mampu disanggah dengan hujah yang tepat oleh golongan muktabar kristian.

Ahmad Deedat dianugerahkan Allah dengan kepintaran yang tinggi dan luar biasa dalam ilmu comparative religion dan beliau seorang hafiz al-quran dan turut menghafaz lebih dari 6 versi bible. Beliau juga mampu bertutur dengan fasih lebih dari 7 jenis bahasa dunia.

Saya merasakan amat berunutng sekiranya Saudara/ri dapat menonton perdebaan agung ini kerana kandungan ilmunya boleh diperturunkan kepada cucu cicit sehingga hari kiamat. Juga ianya amat sesuai dikongsi bersama saudara mara dengan harapan tiada lagi yang menjadi murtad.

Melalui debat ini juga kita jelas dapat melihat kekuatan al-Quran sebagai mukjizat yang terpelihara sehingga hari kiamat, dengan kekuatan bahasanya tanpa sebarang kesilapan grammer dan kekuatan isinya disebalik bahasanya, jelas sekali tidak seperti Bible yang diselewengkan.

Saya sedia mengirimkan perdebatan tersebut dlm bentuk VCD (ada 3cd) kepada Saudara/ri dengan harga RM12.00 seset. Saudara/ri hanya perlu memberikan kepaada saya NAMA Saudara/ri, ALAMAT POS LENGKAP untuk penghantaran pos serta NOMBOR HANDPHONE. Bayaran boleh dibuat melalui kiriman wang/ cek atau Banking Online setelah penghantaran selamat diterima

Wasalam.

MOHD BADRUN BIN MOHD ARSHAD

Selayang.

SMS ke Tel: 019-4050395

Atau Email ke:

postmaster@mohdbadrun.8m.com

Website:

Advertisements

~ by Taufiq Lazyduck on July 20, 2005.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: